Σχετικά με το ΑΜΖ

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2012 και αποτελείται από συλλογικότητες* και άτομα που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά μας.

Όλοι εμείς, παρότι ξεκινάμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με σκοπό όχι μόνο να τις αθροίσουμε αλλά να τις πολλαπλασιάσουμε απευθυνόμενοι στη γειτονιά μας και επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στην ανάπτυξη οργανωμένων ή μη, φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών: από τα κρατικά στρατόπεδα για τους μετανάστες, τη δημόσια διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, μέχρι τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, αντιστεκόμαστε σε όλα όσα δυνητικά συμβάλουν στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Μέσα από τις συνελεύσεις μας**, στις οποίες συνδιαμορφώνουμε τις αποφάσεις μας με οριζόντιο τρόπο, και με την ισότιμη συμμετοχή συλλογικοτήτων και ατόμων, πραγματοποιούμε πολύμορφες κινηματικές δράσεις, όπως παρεμβάσεις σε σχολεία και τη γειτονιά, μοιράσματα κειμένων, ανοιχτές εκδηλώσεις σε κεντρικές πλατείες.

Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της ίδιας της γειτονιάς. Αντιλαμβανόμαστε τον αντιφασιστικό αγώνα ως αγώνα όλων μας, γιατί ο φασισμός είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Μπορεί να χτυπάει αρχικά τους πιο καταπιεσμένους, αυτούς που είναι μόνοι και δεν μπορούν να αντιδράσουν, αλλά δεν αργεί να χτυπήσει την πόρτα όλων…

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου

*Συλλογικότητες που συμμετέχουν: «Αντιφασιστική ομάδα Ζωγράφου Τραβέρσο», «Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου», «Ξεκίνημα, Ζωγράφου», «ΟΚΔΕ Σπάρτακος Ζωγράφου»

**Οι συνελεύσεις μας γίνονται κάθε Τρίτη στις 19:00 στο Παλαιό Δημαρχείο Ζωγράφου (στο υπόγειο), Ιωάννου Θεολόγου 22, και είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε θέλει να πάρει μέρος. (Τελευταία ενημέρωση: 3/12/13)


One response to “Σχετικά με το ΑΜΖ

  • αντιφασιστική πρωτοβουλία μαθητών ζωγράφου

    Γειά σας,

    Είμαστε μαθητές από τα σχολεία της περιοχής και έχουμε οργανώσει μια Αντιφασιστική Πρωτοβουλία για να απομονώσουμε τους φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας και με τη στήριξη των επιστρατευμένων καθηγητών μας έχουμε κινήσει διαδικασίες ώστε να διεξάγουμε μια αντιρατσιστική-αντιφασιστική εκδήλωση στις 17 Ιουνίου στην Πλατεία Γαρδένιας. Ζητάμε την οικονομική σας στήριξη καθώς και περιφρούρηση.

    Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Μαθητών Ζωγράφου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: