Κείμενο παρέμβασης του ΑΜΖ

Έλληνες και Ξένοι κοινός αγώνας.

 Κείμενο μεταφρασμένο σε 4 γλώσσες που μοιράστηκε στις 23.12 από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου  στην πλ. Γαρδένιας. Το κείμενο σε όλες τις γλώσσες διαθέσιμο εδώ: Κείμενο παρέμβασης 

Έλληνες ή ξένοι, ντόπιοι ή μετανάστες, λευκοί ή μαύροι, με ή χωρίς χαρτιά: Αυτοί και άλλοι, είναι οι ψεύτικοι διαχωρισμοί που χρησιμοποιούν οι από πάνω για να συνεχίσουν να κρατάνε διασπασμένους και καταπιεσμένους όλους εμάς τους από κάτω.

Ξέρουμε όμως ότι όλοι εμείς αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα: φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση του κοινωνικού κράτους (παιδεία, υγεία κλπ). Ειδικά για τους μετανάστες, σε όλα αυτά προστίθεται και το πρόσφατο πάγωμα του Νόμου περί ιθαγένειας.

Ωστόσο, όπου δεν φτάνει η βία του επίσημου ρατσιστικού κράτους, έρχεται η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής να αποτελειώσει το σκηνικό: επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα μεταναστών, μαχαιρώματα και ξυλοδαρμοί, προσπάθειες εκδιωγμών των παιδιών των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς και των ιδίων από τα νοσοκομεία, απειλές σε εργοδότες για απολύσεις μεταναστών, είναι μόνο μερικά παραδείγματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε ένα τέλος!

Για αυτούς τους λόγους δημιουργήθηκε στη γειτονιά μας από συλλογικότητες και αντιφασίστες-στριες το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου. Όλοι εμείς καταλαβαίνουμε ότι:

Κοινά τα προβλήματα – Κοινός και ο αγώνας

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: