Εισήγηση του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου

Εισήγηση του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου  στα πλαίσια της ανοικτής εκδήλωσης του ΑΜΖ στις 27/10  για τον κοινωνικό εκφασισμό

Το τελευταίο διάστημα μπορεί εύκολα ο καθένας να παρατηρήσει ότι υπάρχει μια συνεχής αρθογραφία στον τύπο και ένας κατακλυσμός στο Διαδίκτιο με  κείμενα που αναφέρονται στο φασισμό. Παρόλλο που οι προσεγγίσεις μπορεί να διαφέρουν η τελική διαπίστωση είναι κοινή. Οι φασιστικές αντιλήψεις έχουν διεισδύσει στην Ελληνική κοινωνία και εξαπλώνονται.

Μέσα στην πολύμορφη κρίση, με πρωτίστως την οικονομική που μαστίζει την κοινωνία μας εξελίσεται μία συντονισμένη και καλά οργανωμένη  προσπάθεια φασιστικών και νεοναζιστικών κύκλων να επιβάλλουν τις πρακτικές του μίσους και της ωμής βίας.  Με μία  Λαικίστικη φρασεολογία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Καταστάσεις στις οποίες έχουν οδηγήσει τον λαό οι κυβερνήσεις μαζί με την οικονομική ολιγαρχία μέσω των μνημονίων .  Η πλήρης κατάρρευση των όποιων κοινωνικών δομών είχαν απομείνει, οδηγεί τους πολίτες στην πλήρη απόγνωση που επιβεβαιώνεται τραγικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών.

Σε αυτό το σκηνικό πλήρους διάλυσης πρέπει να βρεθούν εύκολα και γρήγορα οι αποδηοπομπαίοι τράγοι.

Για την οικονομική κρίση και την εκρηκτική ανεργία οι εξαθλιωμένοι μετανάστες είναι ο πρώτος και εύκολος στόχος.  Στις προηγούμενες εκλογές παρακολουθήσαμε ένα ανταγωνισμό των στοιλοβατών του συστήματος  για το ποιός θα φερθεί ποιό αμείλικτα σε αυτούς. Υψώνονται τείχη μίσους στον Έβρο, η Ελλάδα γεμίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο «Ξένιος Δίας» κάνει την εμφάνιση του.  Τα πογκρόμ  με την καθοδήγηση του Υπουργείου Προ-Πο γίνονται καθημερινότητα και «νομιμοποιούνται» στην συνείδηση ενός μεγάλου μέρους της κόσμου.  Η κοινωνία δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι σε αυτό που τώρα είναι θεατής στο κοντινό μέλλον θα είναι ο πρωταγωνιστής.

Για την κατάρευση του συστήματος υγείας οι υπαίτιοι και πάλι οι μετανάστες. Τα ψεύτικα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις μετρήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ γίνονται εργαλείο προπαγάνδας που διαδίδονται από στόμα σε στόμα χωρίς καμία κριτική σκέψη.  Κατασκευάζεται το δόγμα «Το AIDS διαδίδεται από την παράνομη μετανάστρια στον Έλληνα πελάτη στην Ελληνική οικογένεια».  Αυτό οδηγεί στην διαπόμπευση μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών και στοιχείων για τις οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες. Η κοινωνία είναι έτοιμη πλέον να τις «κατασπαράξει» και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων τις «προσφέρε» αμέσως για την ανθρωποθυσία.

Μέσα σε αυτήν την Εθνικιστική έπαρση μέχρι και ο ορισμός του εγκλήματος έχει αλλάξει. Η πράξη δεν κρίνεται από μόνη της αφού πλέον σημαντικό ρόλο έχει η φυλή και το χρώμα του δράστη. Η ίδια προβατική συμπεριφορά ενός Έλληνα γίνεται ένα απλό «έλα μωρέ…», ενώ ενός αλλοδαπού είναι αιτία λυντσαρίσματος.

Κορυφή του παγόβουνου αποτελεί η εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή. Η συμμορία της «νύχτας» μπήκε στην Βουλή έχοντας διατηρήσει όλα τα αποκρουστικά χαρακτηριστικά της. Οι θρασύδιλες ενέργειες (ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, πυρπολισμοί  κ.α.) των «ταγμάτων εφόδου»  όπως αυτοαποκαλούνται έχουν ενταθεί και αποτελούν καθημερινή πρακτική τους.
Στις ενέργειες αυτές έχουν την στήριξη της αστυνομίας και όσες φορές τα θύματα τους έχουν το θάρρος να προβούν σε καταγγελία η αδράνεια της ήταν χαρακτηριστική. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις καταστολής δρουν απροκάλειπτα και οργανωμένα σε πλήρη συνεργασία με τις ομάδες αυτές.  Όλα μαρτυρούν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τα ποσοστά που πήρε η εν λόγω οργάνωση στις δυνάμεις καταστολής.

Ο Υπουργός Προ-Πο μας διαβεβαιώνει «ότι η μάχη εναντίον του εκφασισμού της κοινωνίας δίνεται με κάθε τρόπο» μόνο που το παρακράτος που δημιουργεί και αποτελεί την εφεδρεία του  μαρτυρεί ακριβώς το αντίθετο.  Συγχρόνως με συμπεριφορά απολυταρχικού καθεστώτος δείχνει το άγριο πρόσωπο της καταστολής σε κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο .

Φυσικά δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο για τον φασισμό που η ίδια ανέθρεψε και συντηρεί ούτε ότι θα «πεθάνει μόνος του» όπως κάποιοι έλπιζαν μετά τις εκλογές του Μαίου.

Εμείς σαν Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου απαντάμε :

Δεν μας τρομάζει η βία τους.
Θα μας βρούνε μπροστά τους με όπλα μας την Αλληλεγγύη,  την Αυτοοργάνωση και την Αποφασιστικότητα.
Με την έμπρακτη κοινωνική Αλληλεγγύη μας,  προτάσοντας την βασική αρχή της ισότητας τσακίζουμε στην πράξη την ιδεολογία του Ισχυρού και του Αδύναμου.
Με Αυτοοργάνωση δημιουργούμε τις βάσεις για Αντίσταση και Αγώνα ενάντια στην εξαθλίωσή μας.
Δεν θα στραφούμε ο ένας ενάντια στον άλλον όπως επιδιώκουν.
Κανένας μόνος του στην κρίση.
Θα σταματήσουμε τα σχέδια τους.
Συλλογικά θα διεκδικήσουμε τα κοινωνικά δικαιώματά μας.
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ.

    Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: